× Homepage Programme Authors Location Wifi Social dinner Contacts

S.I.E. RSA 2024


65a RSA - Università di Urbino Carlo Bo

Urbino, 24-26 Ottobre 2024


Thursday, 24 October 2024



14:00 - 15:20


FOOD DEMAND POLICIES FOR SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS
Chair: Michela Faccioli - Università di Trento
Room: Aula 02, Palazzo Battiferri (Piano terra)
Floor: Piano terra

# Papers  
1. Can we nudge sustainable food consumption? A field experiment at the University of Urbino Carlo Bo canteens
By  Gian Italo Bischi Università di Urbino    Stefano Calboli University of Minho    Chiara Lodi Università di Urbino    Susanna Mancinelli Università di Ferrara    Giovanni Marin Università di Urbino    Elena Viganò Università di Urbino    Mariangela Zoli Università di Roma Tor Vergata    
Presented by  Chiara Lodi Università di Urbino    
pdf
2. Unveiling Shades of Green Food Beyond Labels. Evidence from an Online Information Experiment To Climate Adaptation
By  Cecilia Castaldo Gran Sasso Science Institute    Matilde Giaccherini Università di Roma Tor Vergata    Giacomo Pallante Università di Trento    Alessandro Palma Gran Sasso Science Institute    
Presented by  Cecilia Castaldo Gran Sasso Science Institute    
pdf
3. Implications of Carbon Policies on the Quality of UK Consumers' Diet and Nutrition
By  Elena Benedetti Università di Bologna    Luca Panzone Newcastle University    Chris Seal Newcastle University    John Wildman Newcastle University    
Presented by  Elena Benedetti Università di Bologna    
pdf
4. The impact of carbon taxation and carbon labelling on greenhouse gas emissions and welfare in food demand
By  Ian J. Bateman University of Exeter    Michela Faccioli Università di Trento    Carlo Fezzi Università di Trento    Marco Tomasi Università di Trento    
Presented by  Michela Faccioli Università di Trento    
pdf