Thursday, 24 October 2024
14:00 - 15:20
FOOD DEMAND POLICIES FOR SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS
Chair: Michela Faccioli - Università di Trento
Room: Aula 02, Palazzo Battiferri (Piano terra)
Floor: Piano terra
# |
Papers |
|
1. |
Can we nudge sustainable food consumption? A field experiment at the University of Urbino Carlo Bo canteens
By Gian Italo Bischi Università di Urbino Stefano Calboli University of Minho Chiara Lodi Università di Urbino Susanna Mancinelli Università di Ferrara Giovanni Marin Università di Urbino Elena Viganò Università di Urbino Mariangela Zoli Università di Roma Tor Vergata
Presented by Chiara Lodi Università di Urbino |
|
2. |
Unveiling Shades of Green Food Beyond Labels. Evidence from an Online Information Experiment To Climate Adaptation
By Cecilia Castaldo Gran Sasso Science Institute Matilde Giaccherini Università di Roma Tor Vergata Giacomo Pallante Università di Trento Alessandro Palma Gran Sasso Science Institute
Presented by Cecilia Castaldo Gran Sasso Science Institute |
|
3. |
Implications of Carbon Policies on the Quality of UK Consumers' Diet and Nutrition
By Elena Benedetti Università di Bologna Luca Panzone Newcastle University Chris Seal Newcastle University John Wildman Newcastle University
Presented by Elena Benedetti Università di Bologna |
|
4. |
The impact of carbon taxation and carbon labelling on greenhouse gas emissions and welfare in food demand
By Ian J. Bateman University of Exeter Michela Faccioli Università di Trento Carlo Fezzi Università di Trento Marco Tomasi Università di Trento
Presented by Michela Faccioli Università di Trento |
|